·         Men kan pas lid worden na een proefperiode van 1 seizoen. In dit seizoen moet men ten minste 20 officiële rakkersritten rijden. Ook de jaren als effectief lid wordt verwacht dat men dit aantal ritten rijdt. Het lidgeld bedraagt € 50,00. Hierin is de verzekering van het lid en de club voorzien. Hiervoor krijgt men dan éénmaal de basisuitrusting voorzien voor 3 seizoenen. Dit bestaat uit een koerstrui met korte en lange mouwen, een korte en een lange koersbroek, en een vest zonder mouwen in de clubkleuren. De clubkleuren worden niet alleen op de fiets verdiend, ook het engagement bij de randactiviteiten heeft zijn belang.

·         De aanvraag om kandidaat lid te worden dient gericht te worden aan het bestuur.

·         Het bestuur bepaalt wie er lid wordt en blijft.

·         Bij officiële rakkersrit en een eventueel georganiseerde rit dient men in club-outfit te zijn (een feestdag wordt aanzien als een officiële rit).

·         De gemiddelde maximumsnelheid bij de officiële ritten is principieel 35 km/u. We zorgen ervoor dat ieder clublid meekan.

·         Bij het rijden van georganiseerde ritten (zoals v.w.b.-klassiekers) blijft men tot de eerste controle- post samen.

·         Alle ritten of samenkomsten vertrekken aan PC-den Donk (uitgezonderd indien anders vermeld op de kalender). In het zomerseizoen om 8.30 h., in het winterseizoen om 9.00 h.

·         Er wordt onderweg geen afval weggegooid zoals bandjes / tubes / papiertjes / e.a. (uitgezonderd natuurlijk verteerbaar afval).

·         Bij het naderen van een kruispunt dient men zich defensief te gedragen zodat alle leden veilig kunnen oversteken. Het verkeersreglement dient ten alle tijde gevolgd te worden.

·         Het clubseizoen loopt van 1 Maart tot en met 31 Oktober.

·         Dit reglement kan op elk tijdstip door het bestuur aangepast worden. Eventuele wijzigingen gelden vanaf het ogenblik van kennisname (mondeling, schriftelijk, electronisch,.....).

·         Door het betalen van het lidgeld verklaart men zich akkoord met het reglement!

 

Het Bestuur